DL: Ponovno odpadki ob križišču

7.8.2012 | 14:40

Kup odpadkov je nekdo, ki mu ni mar za okolje, odložil ob odcepu za Globodol. Foto: (J. A.)

Kup odpadkov je nekdo, ki mu ni mar za okolje, odložil ob odcepu za Globodol. Foto: (J. A.)

V križišču, kjer se z glavne ceste Mirna Peč – Dobrnič zavije proti Globodolu, so se spet znašle smeti, povečini gre za kosovne odpadke. »Prej je bil tam še večji kup smeti, nekaj jih je Komunala Novo mesto že odpeljala,« je povedal višji svetovalec za komunalo, gospodarsko in investicijsko dejavnost v mirnopeški občinski upravi Andrej Kastelic.

Omenil je še, da so v tistem križišču preko medobčinskega inšpektorata in redarstva že nekajkrat reševali situacijo, ko so ljudje odložili kosovne odpadke. »Ne razumem, kako se to lahko ponavlja, ko pa v naši občini komunala kosovne odpadke odvaža dvakrat letno,« je še dodal.

Domačini znajo povedati, da se ravno v gozdičku ob tistem križišču zelo pogosto znajdejo avtomobilski deli, ki jih očitno tja vozi nekdo, ki se ukvarja s popravilom vozil. Cesta ni preveč prometna, zato si neosveščeni ljudje to upajo delati, saj
računajo na to, da jih nihče ne bo zalotil pri tem dejanju. Ob tem velja zapisati le še to, da inšpekcijska služba budno spremlja dogajanje na območjih, kjer so že večkrat zabeležili nedovoljeno odlaganje smeti.

Članek je bil objavljen v 19. številki Dolenjskega lista 10. maja 2012.

J. A.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava