Črnfest 2012 - tudi letos 'dobro za vse'

2.8.2012 | 11:20

Črnfest 2012 - tudi letos 'dobro za vse'
Črnfest 2012 - tudi letos 'dobro za vse'

Črnfest je rezultat nekega soparnega večera junija 2008, ko je bilo govora o idejah, o dolgemčasu, o mrtvilu, o oživitvi, o dobrih koncertih. Prišel je kot ideja obuditi tedaj že nekaj let mrtev atrij črnomaljskega gradu in njegovo »Poletje v Črnomlju«, prišel je kot ideja aktivacije mladine in prenosa organizacijskega know-howa. Prostori MKK so bili za poletje preveč zaprti, atrij gradu perfektna lokacija; enovikendnih festivalov množica, celomesečnih ničkaj. Manjkala sta le še ime in slogan, pripet Črn- na -fest je bila samoumevnost, saj je tud Trn, pa Kam, pa Šengen pa še kakšen; belokranjski slogan »Dobro za oba« pa je klical po kritični revalorizaciji in distanci. Tako je nastal Črnfest, celomesečni avgustovski festival v režiji mladih aktivistov Kluba belokranjskih študentov in Mladinskega kulturnega kluba BK, ki združuje otroški program klovnov, čarodejev in predstav; kanček gledališča in stand-up komedije ter veliko dobre godbe, takšne in drugačne, tuje in domače, s ciljem, da je enostavno »Dobro za vse«.

Pošiljamo program ČrnFesta 2012, ki bo letos torej že petič kulturno obarval zaključek poletja v Črnomlju. V štirinajstih večerih, ki se bodo zvrstili od 7. do 25. avgusta 2012 v atriju črnomaljskega gradu, vam ponujamo gledališke performanse, stand up komedijo, predstave za otroke, rock koncerte, predstavitev knjige, premiero filma, impro ligo.

Izpostavili bi predvsem nastop nagrajenca Prešernovega sklada Zlatka Kaučiča, potem nastop Hrvaških surf rock legend The Bambi Molesters, slovenskih punk legend Niet, kot tudi premiero belokranjskega celovečernega filma Petek 13. - Maščevanje padlih in premiero predstave Gledališke skupine Kluba belokranjskih študentov. Program bomo zaključili 25. avgusta z nastopom skupine Katalena.

Celoten program z opisom posameznih dogodkov si lahko ogledate v priponki.

Klub KBŠ

Črnfest 2012 - program [.pdf] (3 MB)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

2.8.2012Oceni vika lozar 

Občani čestitamo neutrudnemu KBŠ za nesebično kulturno razdajanje. Vsekakor se vidimo na nastopu Pižame.

4.8.2012Oceni črnomaljka 

Res je če ne bi blo neutrudnega KBŠ-ja nič od nič v Črnomlju.Res ste pohvale vredni,tako da si bomo tudi črnomaljci ki nimamo služb, in malo denarja kaj poceni ogledali.Res pohvale vredno marsikdo bi vas lahko posnemal!!!

4.8.2012Oceni ella 

KBŠ je eno redkih društev, ki za denar, ki ga dobi za svoje delovanje, vrača nazaj v družbo, iz katere izhaja, in s tem ponuja marsikaj tudi tistim, ki niso njegovi člani. Žal za marsikatero društvo z istim proračunom to ne velja. KBŠ-evci, sm tk naprej

4.8.2012Oceni kr.nekdo 

Le tako naprej,zelo ste pridni in delavni!Marsikateri občinski (dobro plačani )uslužbenec bi vas lahko(vsaj malo)posnemal.Pridno delajte in ustvarjajte še naprej.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava