DL: Trojčki so presenetili Rapuševe

26.7.2012 | 14:20

Polde in Urška sta imela veliko dela, da sta pred objektivom ukrotila radovedne teličke. (Foto: J., A.)

Polde in Urška sta imela veliko dela, da sta pred objektivom ukrotila radovedne teličke. (Foto: J., A.)

Na Rapuševi kmetiji pridnih rok ne manjka, na fotografiji: Urška, njen fant Aleksander, Polde in Marija. (Foto: J. A.)

Na Rapuševi kmetiji pridnih rok ne manjka, na fotografiji: Urška, njen fant Aleksander, Polde in Marija. (Foto: J. A.)

Na domačiji Rapuš v Češencah pri Mirni Peči so prejšnjo nedeljo dobili trojčke, tri  živahne črnobele teličke, vse so ženskega spola, ki jih je povrgla krava Bena. »Kar ne morem verjeti, da imamo trojčke, do zdaj smo trikrat imeli že dvojčke, da bodo zdaj trojčki, si pa res nisem mislil,« je zadovoljno in ponosno povedal gospodar  Polde Rapuš.

Tri radovedne teličke, človek res ne more verjeti, da so tudi v  živalskem svetu ženske tako zvedave, so medtem zadovoljno pozirale objektivu in gledale lastnike, ki so zanje prevzeli prav vso skrb, saj je njihovi mami zaradi prevelike obremenitve naslednji dan po porodu odpovedalo srce. »Hranimo jih trikrat na dan, prve dni smo jih štirikrat. Dobro, da je mami v skrinji hranila nekaj mleziva, je zdaj prišlo zelo prav, kar za tri teličke krava verjetno ni imela dovolj  prvega mleka,« je povedala hči Urška, ki je skupaj s fantom Aleksandrom tisti nedeljski večer, ki ga pri hiši še dolgo ne bodo pozabili, brisala teličke, ti pa so prihajali eden za drugim.

»Veterinar Marko Čuk je že dan pred porodom povedal, da bo krava verjetno imela dvojčke, to je ugotovil pri pregledu, na koncu, ko je videl, da so trojčki, je bil tudi on presenečen,« še pove Polde, ki je odločen, da bodo v domačem hlevu obdržali vse tri teličke, in upa, da bodo tako dobre krave kot njihova mama.

Rapuševo kmetijo, na kateri imajo 11 hektarjev obdelovalnih površin, 15 krav in devet teličkov, je v zadnjem tednu obiskalo veliko ljudi, saj se je novica o trojčkih zelo hitro razširila po bližnji in daljni okolici. Večina od njih je dogodek ovekovečila s fotoaparatom, saj ni mogla verjeti, da bi ena krava lahko povrgla tri teličke in vrh vsega še tako velike, to je res pravi čudež narave.

Članek je bil objavljen v 18. številki Dolenjskega lista 3. maja 2012.

J. Ambrožič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava