8. TKNP je vsak dan bolj živahen!

19.7.2012 | 11:10

8. TKNP je vsak dan bolj živahen!
8. TKNP je vsak dan bolj živahen!

Bolj gre teden proti vikendu, več ljudi prikaplja na metliški Partizanski trg, kamor jih pritegne tudi čedalje bolj pester večerni program ''Tedna kulture na placu'' in dober glas o visoki udeležbi na ustvarjalnih delavnicah. V sredo se je namreč pričela tudi DJ delavnica, ki je dala zagon domačim DJ-jem, da še kdaj stopijo za mešalko in laptop ter združijo na posluh morda nezdružljive glasbene žanre in ritme. Na račun so prišli tudi najmlajši z delavnico Živimo z reko Kolpo, v sklopu katere so se prelevili v male znanstvenike. Svoje analize bodo razkrili na zaključku festivala.

Predigro večera so izvedle zapeljive Belokranjke Sabina, Ivana in Nastja, ki sestavljajo plesno skupino Savana. V ritmu orientalske tradicionalne glasbe in tudi bolj modernih ritmov, so izvajale trebušni ples, ki občinstvo definitivno ni pustil ravnodušno.

Iz orienta je bila publika teleportirana v 30. leta prejšnjega stoletja v osrčje Francije, v zlati čas swinganja in zvoka harmonike. Zasedba Manouche namreč združuje dobri stari jazzy swing z elektroniko in s kitarskimi solažami. Pred odrom so v ritmu swinga plesali mladi in starejši, ki zasedbe sploh niso želeli spustiti z odra. Manouche so navdušeno publiko nagradili s kar dvojnim bisom in skupnim fotosešnom.

Vabljeni v Metliko tudi v četrtek, ko se TKNP prevesi v drugo polovico 168-ih ur pjur kultur.

Čez dan od 16.00 ure naprej potekajo ustvarjalne delavnice, ob 20.30 pa sledi večer improviziranih skečev, smeha in dobre volje z ekipo Improleptika (prestavljeno iz ponedeljka), potopisno predavanje »Meet the French« s skupino Joke in nato še koncert pariške suburbane eksplozije ska, rock, punk trobilske zasedbe Joke.

Več informacij na kudplac.si/sl/tknp/teden-kulture-na-placu-2012.

Tekst: Urša Flek, Kud Plac
Foto: Josip Hrste in Matic Brinc, Kud Plac

Galerija

manouche
savana
_DSC0111
_DSC0119
_DSC0143
_DSC0165
_DSC0175
_DSC0182

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava