Brežice, moje mesto in 12.000 rekordnih obiskovalcev

3.7.2012 | 13:50

Brežice, moje mesto in 12.000 rekordnih obiskovalcev
Brežice, moje mesto in 12.000 rekordnih obiskovalcev
Brežice, moje mesto in 12.000 rekordnih obiskovalcev

Letošnja prireditev je potekala kar pet dni, od 27.6. do 1.7.2012 na različnih prizoriščih v občini Brežice v organizaciji Zavoda za podjetništvo, mladino in turizem Brežice. Da bi zopet oživili mestno jedro, so pripravili pester program, tako za mlade kot za mlade po srcu. Njihov trud se je obrestoval, saj se je celotne prireditve udeležilo rekordno število ljudi, po zadnjih ocenah kar 12.000!

Brežice, moje mesto so uradno otvorili v s štartom pohodnikov Marša v Brež'ce, ki so se iz prestolnice odpravili proti domačemu mestu, zvečer pa so otvorili še slikarsko razstavo Kristine Bevc in Tanje Kržan in uživali v odličnem koncertu Bilbi!

Rdeča nit četrtkovega večera je bil humor. Najprej sta za smeh poskrbela stand-up komika Aleš Novak in Žan Papič, ki sta publiko nasmejala so solz, nato pa je štafeto smeha prevzel Adi Smolar, ki je publiki na humoren način skozi svoje pesmi opisal delo, srečo, lepoto in ostale življenjske stvari.

Teka s Primožem Kozmusom se je udeležilo veliko tekačev, tako odraslih kot najmlajših, ki so kljub visokim temperaturam uspeli priteči do cilja. Najuspešnejše takače in pa pohodnike Marša v Brež'ce, ki so ravno prispeli v Brežice so nagradili za njihov trud, večer pa nadaljevali v družbi odličnih slovenskih izvajalcev, Zlatka in skupine Tabu, ki so napolnili center mesta.

Za soboto pa lahko rečemo, da je presegla vsa pričakovanja! Dopoldansko dogajanje se je iz Grajske tržnice starin preselilo še na Kavo v mestu, kjer so poleg posebnih ponudb gostincev potekale tudi razne aktivnosti za otroke. Zvečer so nas zabavali legendarni Novi Fosili, ki so na mestne ulice privabili številno množico in pred odrom ustvarili pravo plesišče, kjer se je na njihove ritme zibalo staro in mlado. Prav nič slabše pa se ni odrezala skupina Jinx, katere ime v angleščini pomeni urok. Priznati moramo, da jim ime odlično pristaja, saj so publiko z odličnim nastopom in svojim edinstvenim retro pop stilom, dobesedno uročili. Iz brežiških ulic je tako v soboto odmevala odlična glasba in spremljajoče petje številne množice še pozno v noč.

Na zadnji dan prireditve je bilo poskrbljeno tako za ljubitelje rocka kot za ljubitelje smeha! Na najbolj vroč dan v letošnjem letu so se hladili na First Wake Parku na Borštu, kjer se je odvil Rock on Wake z brežiško skupino Broken Arrow. Po koncertu pa se je dogajanje prestavilo v Grad Brežice na gledališko predstavo legendarnega Moped Showa v zasedbi Simone H2O, Romana Končarja, Mirana Juvana in seveda Toneta Fornezzija – Tofa.

Katja Hrovat, stiki z javnostjo za "Brežice, moje mesto 2012"
Fotografije: Igor Ribič - Beeback Photography, Kashatan - Nataša Kalin

Galerija

brezice-001
brezice-002
brezice-003
brezice-004
brezice-005
brezice-006
brezice-007
brezice-008
brezice-009
brezice-010
brezice-011
brezice-012
brezice-013
brezice-014
brezice-015
brezice-016
brezice-017
brezice-018

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

4.7.2012Oceni mst 

Bravo Brežice! Novo mesto, moje mesto??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava