Župan Molan pozdravil filmskega igralca in karate mojstra Akihita Yagija

21.6.2012 | 07:45

Župan Molan pozdravil filmskega igralca in karate mojstra Akihita Yagija
Župan Molan pozdravil filmskega igralca in karate mojstra Akihita Yagija

Japonski karate mojster Akihito Yagi je bil med obiskom Posavja polno zaposlen. Tik pred koncem šole je na povabilo Veljka Jukiča na OŠ Brežice pripravil z najstarejšim brežiškim mojstrom in učiteljem prikaz varne in zanimive vadbe okinawskega karateja za otroke iz prvega razreda OŠ!

V organizaciji 'YUKI karate šole za otroke' so otroci vadili skupaj z slovitim japonskim in slovenskim karate mojstrom (Yagi in Jukič). Po zaključku treninga je Akihita Yagija obiskal tudi župan Brežic Ivan Molan: "Veseli me, da vedno, kot ste v Sloveniji, obiščete tudi Brežice, še posebej, ker ste tokrat svoj čas in znanje namenili prav otrokom iz OŠ. Telovadba in vaje obrambnih veščin so vedno dragocene pri razvoju vsakega mladega bitja, zato me veseli, da ste našli pristop in način vadbe, ki ni primeren le za poznavalce ali stare mojstre karateja, pač pa tudi za naše najmlajše," je povedal župan Ivan Molan.

Kot drobni znak pozornosti je Yagiju izročil mini umetniško sliko Drevo življenja, ki simbolizira vez med človekom in naravo, na njej pa rastejo jabolka, kot simbol naše regije in našega sadjarstva.

Otroci so se naučili osnove obrambe in blokov, dihanja, posebne tehnike 'shotei' obrambe z odprto roko, nekaj karate igric, nato pa so vse skupaj poizkusili na 'fokuserjih'. Jukič in Yagi sta si pri poučevanju pomagala s plavalnimi tubusi, tako da otoroci varno lahko vadili tri osnovne blokade, zaščito glave in telesa, igrali pa so se tudi obrambno igrico 'bunker'.

Na koncu je mojster in učitelj karateja, ki je tudi slavni filmski igralec iz akcijskega filma KURO OBI - Črni pas, svojim novim učencem razdelil tudi avtograme na mini posterju, tako da so se otroci navdušeni in zadovoljni spoznali z osnovam karateja ter se vrnili k pouku, nato pa odšli na počitnice z novo izkušnjo in uvodom v svet vadbe borilnih oziroma obrambnih veščin.

Jukič, ki je več kot tri desetletja vodil KK Brežice, tekmoval za različne klube v Sloveniji in na Hrvaškem, kot trener pa je v svoji karieri že poučeval razen v Brežicah, še v klubih ali na seminarjih v Ljubljani, v Šoštanju, v Bohinju, v Idriji, v mladosti pa tudi v Materadi, sedaj pa znova tudi v Krškem (rekrativci) in Brežicah v YUKI karate šoli za otroke.

Po upokojitvi se je 'Yukio' kot tekmovalec in športni trener je odločil posvetiti (po vzoru na svojega dolgoletnega mentorja Staneta Iskro) razvoju posebne šole karateja za otroke (YUKI - karate za pogumne) in rekreativce. Skupni nastop z mojstrom Yagijem v OŠ pa je le nov prijem kako spretnosti karateja približati najbolj potrebnim.

Yagiju je pomočnica ravnateljice Darja Mandžuka v zahvalo za obisk in trud izročila rožo, nato pa oba gosta na OŠ povabila, naj se jim pridružijo na kosilu - v šolski jedilnici - kar skupaj z otroci.

Brežiški malčki so se pri tem naučili tudi prve štiri japonske besede, med njimi tudi dve najpomembnejši: "Arigato Sensei" - hvala učitelj, ki je še mnogokrat odmevala po jedilnici. Seveda je pomočnica ravnatljice gospa Darja oba gosta in kolega - učitelja karateja Akihita in Veljka ob slovesu povabila: "Pa pridite še kaj!"

Željko Jeličič
Foto: Matevž Pavlin

Galerija

Župan Brežic Ivan Molan je učitelja karateja Akihita Yagija obiskal med vadbo v OŠ Brežice, mu izročil darilo -  'Drevo življenja' in se zahvalil za obisk in skrbno delo z otroci
02 - YAGI -  MOLAN in Jukic - YUKI sola karateja- OSB - 6557-OS1V-2012-06-foto-MP
Pomočnica ravnateljice Darja Madžuka  je filmskem zvezdniku izročila rožo
04 - YAGI  in Jukic - YUKI sola karateja -6582-YAGI-OS1V-2012-06-foto-MP
05  - YAGI  in Jukic - YUKI sola karateja2250-YAGI-OS-1V-2012-06-foto-MP
06  - YAGI  in Jukic - YUKI sola karateja2296-YAGI-OS-1V-2012-06-foto-MP
07  - YAGI  in Jukic - YUKI sola karateja_2282-YAGI-OS-1V-2012-06-foto-MP
08  - YAGI  in Jukic - YUKI sola karateja-   6621-YAGI-OS1V-2012-06-foto-MP
Dva slovita trenerja skupaj – Yagi in Jukič – sta združila svoje znanje za poučevanje otrok
10 - YAGI  in Jukic - YUKI sola karateja - 6690-YAGI-OS1V-2012-06-foto-MP
11 - YAGI  in Jukic - YUKI sola karateja - _2322-YAGI-OS-1V-2012-06-foto-MP
12 - YAGI  in Jukic - YUKI sola karateja -2407-YAGI-OS-1V-2012-06-foto-MP
13  - YAGI  in Jukic - YUKI sola karateja -2480-YAGI-OS-1V-2012-06-foto-MP
14 - YAGI  in Jukic - YUKI sola karateja - _2377-YAGI-OS-1V-2012-06foto-MP

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava