Kjer je volja, tam je moč!

27.5.2012 | 10:30

Kjer je volja, tam je moč!
Kjer je volja, tam je moč!

Dobra volja je pripomogla k srečanju članov Dolenjske podružnice multiple skleroze, ki smo se v soboto, 26. maja 2012, podali na Mirno goro. Za dobrodošlico so s slastnimi dobrotami poskrbeli člani iz Bele krajine in kar težko smo se ločili od obložene mize.

Vreme je bilo primerno za naš »podvig«, zato smo se pogumno podali na pot. Poskrbljeno je bilo tudi za prevoz tistih, ki poti ne bi zmogli. Spremljevalnega vozila smo bili veseli tudi ostali, saj so nas ob poti razvajali z dobrotami, ki so se skrivale v prtljažniku vozila.

Ponosni nase smo se ustavili pred kočo, nad katero se je že širil črn oblak. Ko prideš na cilj, si zaslužiš pravo gorsko malico, zato smo si poiskali prostor v prijetni sobi v koči. Če je človek pod streho, ga ne motijo niti dežne kaplje, zato se je dobra volja nadaljevala.

Preizkusili smo se še v pantomimi in potrdili rek: »Kjer je volja, tam je moč«.

Želimo si čim več dobre volje, saj nam ta daje moč za vsakdanje življenje.

Anita Hočevar

Galerija

mirna gora 010
mirna gora 016
mirna gora 021
mirna gora 036
mirna gora 040
mirna gora 057

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

30.8.2014Oceni BRANKO STOJKOVIĆ 

BRANKO STOJKOVIĆ: SKRIVENA SNAGA VOLJE (15.) 99.) Snaga volje je jednostavni umni mišić: kod mnogih ljudi je on nerazvijen i mlitav. No, kroz trening mozga, možemo postići silu za ostvarenje svega što poželimo. 100.) Volja je stvar jakih a želja je stvar slabih. Te, znaj da snaga volje je najjača ujutro. I da volja kako dan prolazi sve više slabi i smanjiva se do večeri zbog pada koncentracije. 101.) Nekada volja može sama sebe obmanuti: to je kao kad dijete ima “lijepu lutku”, a poslije nekog vremena, dijete lutku zamijeni sa novom lutkom daleko ružnijom, samo zato što lijepa lutka je postala dosadna. 102.) Cijela knjiga Biblija je nadahnuta s voljom* za činjenjem, stoga Bog nije iluzija, nego je već on symbol obrazilije i sebstva. Ti ćeš onda znati da je Bog s tobom, kad duh volje će činiti (2.ljet.15,1). 103.) Bez volje* nije moguće koristiti mozak da bi se uistinu postalo pravim čovjekom. Što to znači imati svoju volju? Razmislimo malo o tome kako treba biti snažan u glavi. A formula svega je: treba samo htjeti misliti. 104.) Treba izvježbati dobro svoju volju, tj. svoje duhovne sposobnosti, produbiti duh drugačije od materije, koja je samo skupljena i manifestirana oko volje. Obično je to moć sugestije mozga i mehanizma u glavi. 105.) Osakaćenost volje je veliki problem ovog današnjeg modernog društva. Čovjek se treba vrati duhu svog "JA" obrazilije i volje - k sebi. On mora se pouzdati u svoju volju, i njoj bezprijekorno služi na putu uspjeha i pravednosti. Ti "probuđeni čovječe" si snaga i uskrsnuće volje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava