Tabor za vrstniške mediatorje na OŠ Leskovec pri Krškem

10.5.2012 | 10:00

Tabor za vrstniške mediatorje na OŠ Leskovec pri Krškem

4. in 5. maja je na OŠ Leskovec pri Krškem potekal tabor za vrstniške mediatorje. Dvodnevno druženje je zaključek izobraževanja za bodoče mediatorje, ki so se prej že srečevali in učili o čustvih, konfliktih, postopku in tehnikah mediacije. Iz teoretičnega znanja so v večini tudi že opravili pisni izpit.

Sodelovalo je 11 učencev in učenk iz OŠ Cerklje ob Krki in 10 iz OŠ Leskovec pri Krškem. V petek so se spoznali in ponovili znanje, ki so ga do sedaj že pridobili na izobraževanjih, v soboto pa so se urili v izvajanju mediacije in načrtovali, kako bodo vrstniško mediacijo čim bolj učinkovito vključili v življenje šole.

Tabor so zaključili s predstavitvijo za starše, ko so se starši najprej na kvizu pomerili v poznavanju mediacije. Skozi dramatizacijo in rapovsko pesem so jim predstavili tabor, nato pa še načrte za naprej.

Tabor so pripravile usposobljene šolske mediatorke Andreja Ninković, Dženi Rostohar in Melita Zagorc Vegelj. Pri izvedbi pa so jim pomagale tudi kolegice - mediatorke iz obeh šol.

Učenci so ob koncu povedali, da jim je bilo najbolj všeč druženje in prosti čas, ki so ga imeli med delavnicami, ter petkov družabni večer. Naučili so se veliko uporabnega o mediaciji, kar bodo lahko uporabili, ko bodo mediirali, torej - kot tretje osebe pomagali pri razreševanju sporov med vrstniki.

Melita Zagorc Vegelj

Galerija

P1100038
P1100041
P1100077
P1100080
P1100109
P1100155

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava