Slovenski smučarski skakalci zmagovalci na nogometnem memorialu v Šentlovrencu

26.4.2012 | 13:15

Slovenski smučarski skakalci zmagovalci na nogometnem memorialu v Šentlovrencu
Slovenski smučarski skakalci zmagovalci na nogometnem memorialu v Šentlovrencu
Slovenski smučarski skakalci zmagovalci na nogometnem memorialu v Šentlovrencu

Sobotno popoldne so člani šentlovrenškega športnega društva izkoristili za organiziranje 9. memorialnega nogometnega turnirja Slavka Grabljevca. Turnir vsako leto organizirajo konec aprila v spomin pokojnega Slavka (Slavca), ki je bil pred desetletjem pomemben člen, ustvarjalec in donator športa v Šentlovrencu. Med turnirjem se ga ne pozabijo spomniti z minuto molka, mu položiti na grob šopek cvetja ter prižgati sveče.

Letos so na turnirju sodelovale štiri ekipe: Športnega društev Šentlovrenc in Šentrupert, KMN Rem in že drugič zapored ekipa slovenskih smučarskih skakalcev. Prav udeležba ekipe smučarskih reprezentantov daje zadnji dve leti poseben pečat, saj igralci malega nogometa vedo, da z njimi ni dobro zobati češenj. Razlog je seveda enostaven in logičen. Skakalci velik del svojega kondicijskega treninga namenjajo igranju nogometa v katerem so pravi asi. Ekipo so tokrat sestavljali skakalci: Jure Šinkovec, Jurij Tepeš, Jaka Rus in Robert Hrgota, pomagali pa so jim še Klemen Špec, Gregor Sinjur in Žiga Anžlovar. Večji del reprezentance ima v tem letnem času veliko obveznosti do sponzorjev, zato je bila ekipa malce okrnjena.

Žreb je odločil, da sta se najprej pomerili ekipi KMN Rem in ŠD Šentrupert in dvoboj gladko dobili prvi z rezultatom 6 : 1. V naslednji tekmi so se z žogo in ekipo ŠD Šentlovrenc poigravali Skakalci in uspeli žogo potisniti v gol šestkrat, medtem, ko so domačini zadeli le štirikrat. Za tretje mesto so se nato pomerili ekipi športnih društev Šentlovrenca in Šentruperta. Domačini so kot dobri gostitelji »priznali« poraz z rezultatom 1 : 5 in zasedli zadnje mesto. Za prvo mesto so se pomerili Skakalci in ekipa KMN Rem. Slednji, pa tudi gledalci, so računali, da bodo po prikazani igri Removci osvojili prvo mesto, pa se ni izšlo po njihovih računih. Po prvem polčasu so skakalci celo vodili, nato so Removci do konca tekmovanja rezultat izenačili in so zato na koncu odločali kazenski streli. Še prej naj povemo, da se je kot mojster zadetkov med igro izkazal Jure Šinkovec, ki je bil letos tudi sicer med stebri slovenske skakalne reprezentance. Gol je med igro zadel kar štirikrat. Tudi sicer smo lahko med tekmovanjem videli precej navdušujočih in virtuoznih nogometnih prvin.

Verjetno niti sodnik, niti zapisnikar nista mogla evidentirati vseh kazenskih strelov v rednem delo in v kasnejšem izločanju. Za najbolj zanesljivega strelca pa se je izkazal Jaka Rus, tudi letošnje odkritje skakalnega športa, ki je na koncu izločil Removce ter priboril zmago Skakalcem. Jaka je bil izbran tudi za najboljšega igralca memoriala ter si prislužil posebno nagrado organizatorja.

Toda pozor! Jaka je dobil še 50 € nagrade gledalca, sponzorja in ljubitelja nogometa, ki mu jih je le-ta, stisnil v žep. »Za zadetke svetovnega formata,« je komentiral omenjeni navdušenec.

Tekmovanje je bilo v organizacijskem in tehničnem smislu pripravljeno na visoki ravni ter zasluži vse pohvale. Organizatorji iz ŠD so se nedvomno ponovno dokazali, da jim je nogomet »v krvi« in da z njim ter zanj živijo.

Brane Praznik

Galerija

BALERINE
DOMACI POZDRAV
GOLMAN BRANI
NA TLEH
POLAGANJE SOPKA
SKAKA BO GOL
SKAKA GOL
SKAKA NAPAD
SKAKA SAM PRED
SKAKA SINKI RUS
SKAKALCI DOMACINI
SKAKALCI NASMEH

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava