Pomladna ladja pristala v Mokronogu

25.4.2012 | 09:30

Pomladna ladja pristala v Mokronogu
Pomladna ladja pristala v Mokronogu
Pomladna ladja pristala v Mokronogu

V petek popoldan je Pomladna ladja s 13. predšolskimi, otroškimi in mladinskimi pevskimi zbori varno pristala v dvorani Kulturnega doma Mokronog v organizaciji območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Trebnje. Sodelovalo je preko 400 mladih pevk in pevcev, ki jih je uvodoma nagovoril član Sveta OI Trebnje gospod Stane Peček, nato pa še župan Občine Mokronog-Trebelno gospod Anton Maver. Mlade pevke in pevci z zborovodji in korepetitorji so tako na mokronoškem odru pokazali svoje dosežke na dostojen način, za katere so se trudili in vanje vložili delo in trud.

Pestra izbira skladb, ki je vrela iz mladih grl, je navduševala in božala občinstvo. K temu so prispevali otroška pevska zbora Dežela glasbe, Ateljeja za glasbeno vzgojo otrok z Vrhovega pri Šentlovrencu z zborovodkinjo Marto Steklaso, Predšolski pevski zbor Vrtca Čebelica iz Šentrupert z vodjo pevske skupine Antonijo Berk Nemec, predšolski pevski zbor Mavrica iz Vrtca Trebnje z vodjo Brigito Borak, otroški pevski zbor Podružnične šole Dobrnič z zborovodkinjo Bojano Kastigar,otroški pevski zbor Podružnične šole Dolenja Nemška vas z zborovodkinjo Ivo Sajovic, otroški pevski zbor OŠ Veliki Gaber z zborovodkinjo Manco Černe, ki je za to revijo pripravila tudi mladinski pevski zbor OŠ dr. Pavla Lunačka Šentrupert, otroški pevski zbor OŠ Mirna z zborovodkinjo Margareto Megi Sotlar, otroški pevski zbor dr. Pavla Lunačka Šentrupert z zborovodkinjo Natašo Dragar, otroški pevski zbori OŠ Trebnje z zborovodkinjo Jožico Stanič in otroški ter mladinski pevski zbor OŠ Mokronog z zborovodkinjo Jelko Gregorčič Pintar in nepogrešljivi korepetitorji in spremljevalci na instrumentih Karmen Maver, Zoltan Peter, Saša Božič, Dominik Steklasa, Lovro Frelih in Urška Mitrović.

Kapitanka Pomladne ladje je bila Mateja Ramovš, strokovno pa je revijo spremljala profesorica Sonja Čibej, ki je po srečanju spregovorila zborovodkinjam, korepetitorjem in ravnateljicam ter ravnatelju sodelujočih šol in vrtcev na Pomladni ladji. Zahvala velja vsem pevkam in pevcem, zborovodjem in korepetitorjem, ki so kvalitetno izvedli nastope in hvala za njihov trud in prizadevanja za ohranjanje ljudske in umetne pesmi, za vzgojo ljubezni do petja, kar gre zahvala tudi vodstvu šol in vrtcev, ki znajo prisluhniti in skupaj vleči voz, ki je bogata popotnica mladim in v dobro vsem nam.

Mojca Femec

Galerija

ladja-001
ladja-003
ladja-005
ladja-007
ladja-009
ladja-011
ladja-013
ladja-015
ladja-017
ladja-019

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava