VIDEO: V svinjakih - realnost brežiške atletike

23.3.2012 | 13:30

VIDEO: V svinjakih - realnost brežiške atletike
VIDEO: V svinjakih - realnost brežiške atletike

Ali je preureditev Trnjskih svinjakov v atletsko dvorano prava rešitev za brežiške športnike? Za atletski klub Brežice, letos najuspešnejši slovenski atletski klub, ki se ponaša z kar 13. medaljami z letošnjih dvoranskih državnih prvenstev, še vedno ni urejenih zimskih pogojev za vadbo.

Poleg Kozmusa, zlatega olimpijca, je v isti disciplini zlato na mladinskem evropskem prvenstvu lani osvojila tudi Špilerjeva. Deržanič, ki se je s srebrom okitil na mladinskem evropskem prvenstvu v desetoroboju, olimpijska nastopa Rovana v skoku s palico, skakalka v višino Omerzujeva, ki pri svoji starosti prekaša tudi najboljše skakalke sveta, ter preko 150 vadečih mladih, ki hitijo svojim sanjam naproti ... Vse to je atletski klub Brežice.

Težnja vodstva kluba, odličnih brežiških športnikov, olimpijcev, staršev ter mladih, ki prihajajo, še vedno ne daje pravega odziva ter pomoči k ureditvi vadbenega statusa naših atletov.

Atleti se že četrto leto zapored pridno pripravljajo v zapuščenem trgovskem centru Blagovnica, kjer so si vsaj približno uredili pogoje za trening. Pred tem so pet let vadili v zapuščeni trgovini v Brežiškem Intermarketu.

Objekt Blagovnica je trenutno na nepremičninskem trgu, ki ga morajo atleti do konca leta izprazniti. Ali se bodo morali atleti seliti v nov podoben objekt? Imamo v Brežicah še kakšen prazen trgovski center primeren za vadbo? Je ureditev praznih svinjakov v Trnju ali zapuščena in neogrevana zapuščena tovarna pohištva primerna rešitev za naše marljive športnike? Lahko kdo pomaga?

Verjetno da.

Atleti se ne sramujejo, kje in kako trenirajo, sram pa jih je, od kod prihajajo in kako okolje skrbi za njih … Ali se ob milijonskih zneskih, ki se pretakajo skozi roke mestnih veljakov za izgradnjo Športne dvorane, ki je bila uspešna pri državnih razpisih tudi na račun rezultatov njenih športnikov, res ne da urediti športnih pogojev brežiške mladine?

Ali bomo res le mahali in navijali za športnike pred ekrani in na brežiških sprejemih? Morda Brežičani ne premoremo volje in nasmeha za postavitev enostavne montažne atletske hale, (ocenjene na slabe pol miljona evrov)?

Je bolje poslati atlete na priprave v tople kraje, jih za vsak tehnični trening voziti na treninge v Zagreb, Celje ali Slovensko Bistrico, ali jim pripraviti ustrezne pogoje doma? Cenovno gledano, je na dolgi rok strošek verjetno podoben, kot postavitev primernega prostora, je pa mladino mnogo lepše na treningu opazovati in ob njih trenirati v domačem kraju.

Jure Rovan

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

23.3.2012Oceni minister 

Glede to,kdo je minister iz Brežic in da je Primož podprl poraženca JJ,so svinjaki kar v redu rešitev.

23.3.2012Oceni iztok 

Ja res velika sramota za brežiške veljake saj je atletika vodilna gonilna sila v občini.Na koncu pa je bolj pomembna plezalna stena in ostale neumnosti kot ena pametna dvorana ali pa kr atletski hodnik za atlete,ki so prepoznavni že tudi po svetu!!

28.5.2012Oceni ni imena 

GROZA!! Županu je lahko se ponašat z vsako medaljo, ki so jo dobili brežiški atleti.. On lahko sedi v svoji pisarni in si greje zadnjico na stolčku atleti pa naj zmrzujejo na štadijonu in garajo na razne načine on pa jih ne da dvorane? SRAMOTA!!!

29.5.2012Oceni ivan david janez 

kaj Rocky je treniral še v slabšem, pa itak veste kake rezultate je dosegal. take razmere samo človeka učvrstijo, kar tako naprej atletski pujsi. pa še eno si zraven zapojajte "Ivan David Janez mi smo z vami danes ..."

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava