NK Šentjernej na mednarodnem nogometnem turnirju v Sarajevu

18.1.2012 | 11:25

NK Šentjernej na mednarodnem nogometnem turnirju v Sarajevu
NK Šentjernej na mednarodnem nogometnem turnirju v Sarajevu

V Sarajevu se je pretekli vikend, od 12. do 15. januarja, odvijal 5. Internacionalni malonogometni turnir »ŠAMPION –JUNIOR KUP 2012«, ki se ga je udeležila tudi ekipa NK Šentjernej. Ekipa šentjernejskih nogometašev, letnik 2002, je na turnir odšla po nove izkušnje z željo, da se v nogometu pomeri z nogometaši drugih držav. Na turnirju so sodelovale ekipe letnikov 1999, 2000, 2001 in 2002 iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Hrvaške, Slovenije in Libanona. Turnir se je odvijal v samem mestu Sarajevo, na več različnih lokacijah, na pokritih igriščih z umetno travo.

Šentjernejski klub je bil razvrščen v skupino skupaj s PFK Dominus Surćin iz Srbije, NK Novi grad iz Sarajeva in FK Željezničar, prav tako iz BiH.

Prvo tekmo so Šentjernejčani odigrali s klubom NK Novi grad, ki je bil našim fantom trd nasprotnik. Tekmo so izgubili z rezultatom 0:1. Po prvi izgubljeni tekmi je bilo jasno, da je potrebno obe naslednji tekmi zmagati, sicer se fantje ne morejo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje.

Naslednji dan je sledila tekma s FK Željezničar. Šentjernejčanom igra ni stekla. Po dveh prejetih golih so fantje sicer uspeli zadeti tudi nasprotnikovo mrežo, vendar so na koncu klonili z rezultatom 1:3.

Čakala jih je še ena tekma, tekma z ekipo iz Srbije, ki ni mogla več odločati o nadaljnji uvrstitvi. Napetost je popustila, fantje so na igrišče prišli željni igre, zaigrali so sproščeno, povedli in zelo močnega nasprotnika premagali z rezultatom 5:1.

Z zadoščenjem, da se NK Šentjernej vendarle lahko primerja z najboljšimi, saj je ekipa PFK Dominus Surćin, ki so jo naši fantje gladko premagali, na koncu osvojila zavidljivo 2. mesto, so fantje skupaj s trenerji in starši po treh dneh zapustili Sarajevo.

Zmagovalec turnirja za letnik 2002 je bila ekipa NK Radnik Hadžić iz Bosne in Hercegovine, tretje mesto pa je osvojila slovenska ekipa NK Rudar Trbovlje.

Polni vtisov, tako razočaranj kot veselja, so fantje zopet doma in se že veselijo naslednjih podobnih nogometnih podvigov. Samo izkušnje, želja po igranju nogometa in nova spoznanja, novi ljudje, nove kulture, novi dogodki, so tisti, ki štejejo in naše fante ženejo naprej.

Za NK Šentjernej M. L. J.

Galerija

P1132535
P1132551
P1142604
P1142610
P1142616

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava