FOTO: Gasilska vaja na podružnični šoli Bučka

13.9.2011 | 11:40

FOTO: Gasilska vaja na podružnični šoli Bučka
FOTO: Gasilska vaja na podružnični šoli Bučka

V petek, 9. 9. 2011, smo imeli na podružnični osnovni šoli Bučka vajo evakuacije in reševanja. Po scenariju je bil nekaj minut pred osmo uro zjutraj odkrit požar v kuhinji, iz katere se je že močno kadilo. Zaposleni na šoli so prisebno reagirali in v najkrajšem možnem času evakuirali oba oddelka vrtca ter poklicali na pomoč gasilce.

Dim je namreč že zajel zgornje nadstropje in tako so učenci ter učiteljice ostali ujeti v učilnicah. Najprej so prispeli gasilci iz PGD Bučka, ki so začeli z gašenjem in reševanjem, kmalu za njimi pa so prispeli tudi gasilci iz Škocjana, Novega mesta ter Dobrave. Požar je bil pogašen, rešeni so bili vsi otroci, ena izmed učiteljic tudi s pomočjo dvigala skozi okno.

Po uspešno končani vaji so nam prijazni gasilci pokazali opremo in vozila, nas učili gašenja ter poučili o požarni varnosti. Vrhunec pa je bila demonstracija gašenja z dvigala, saj so nam prikazali, kako lahko neustrašno z velike višine pogasijo šolsko streho. Poučnega druženja z gasilci smo bili zelo veseli in upamo, da se bomo še naprej srečevali samo na gasilskih vajah.

Gorazd Divjak Zalokar

Galerija

g-11
g-12
g-13
g-14
g-15
g-16
g-17
g-18
g-19
g-20
g-21
g-22
g-23
g-24
g-25
g-26
g-27
g-28

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava