Gasilci PGD Blanca zopet poskrbeli za zabavo krajanov

10.7.2011 | 11:55

Foto: Bojan Kus

Foto: Bojan Kus

Gasilci PGD Blanca zopet poskrbeli za zabavo krajanov

PGD Blanca je včeraj, 9.7.2011, v sončnem in vročem vremenu pripravilo pravi praznik za krajane Blance. Najprej so se gasilci sosednjih društev pomerili v prvem memorialu Lada Mešička. Tekmovalci so se pomerili v mokri vaji in vezavi vozlov. Ob razglasitvi rezultatov smo se domači gasilci skupaj s predsednikom Hermanom Radejem veselili uspeha naših ekip, saj so članice in člani osvojili drugo mesto in tako kar dva nova pokala krasita naš gasilski dom.

Članice našega društva pa so osvojile tudi navezo na salami, saj so bile najhitrejše na vozlih. Navezo je priskrbela ga. Ana Mešiček, ki se je tudi zahvalila vsem tekmovalnim ekipam za sodelovanje na prvem memorialu.

Tekmovanje je vodila članica našega društva Manca Marko, ki je poskrbela, da je vse teklo, kot je treba. Po končanem tekmovanju pa smo se zabavali ob zvokih ansambla Zdravica. Melodije iz Dalmacije in naše Gorenjske so pripomogle, da se je zabavalo staro in mlado. Ples in petje se je slišalo pozno v noč.

Za vsak kraj je pomembno, da skrbi za prijetno druženje krajanov.

Gasilci z Blance smo spet poskrbeli, da se je na Blanci zabavalo staro in mlado in da je bil kraj povezan med seboj. V slogi je moč je naše geslo in upamo, da bo tako tudi v naprej.

Mateja Strnad
Foto: Bojan Kus

Galerija

bl-11
bl-12
bl-13
bl-14
bl-15
bl-16
bl-17

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (7)

11.7.2011Oceni pepca 

Končno nam je enkrat uspelo. Lepo vreme, dober ansambel, veliko obiskovalcev, dobro razpoloženje, skratka bilo je super.

11.7.2011Oceni Nuša 

Sem slišala, daje bilo super. Zanima me, če so morali gasilci kupiti pokal za Mešičkov memorial, ali ga je kupila žena.

11.7.2011Oceni pepca 

Pokal so kupile žena in hčerki. In tudi navezo na salami.

11.7.2011Oceni Nuša 

To je tudi prav, da le ni šlo iz gasilske blagajne...naj plačajo, če hočejo imeti memorial...

11.7.2011Oceni 112 

joj tale nuša ma pa čist iks skrbi,raje bi sodelovala pa čeprau samo pri šanku

12.7.2011Oceni Nuša 

Kdor se gre take ceremonije, naj tudi plača... Veselic in šankov pa ne maram.

12.7.2011Oceni pepca 

Ti si pa res ena zafrustirana baba. Ali sploh veš od česa društva živijo? Ali veš koliko prostovoljnega dela je v eni prireditvi. Vsaj v svojem kraju se bi morala udeležiti vsake prireditve že iz spoštovanja do prirediteljev. In za šankom prodajajo tudi vse vrste vod in sokov, če že ne maraš piti v družbi in se doma na skrivaj nalivaš z alkoholom. Očitno je tvoj svet računalnik in prigovarjanje, sploh ne veš, kaj zamujaš v življenju in ne veš kako pomembno je druženje. Uživaj v svojem svetu, mi bomo pa še naprej uživali v druženju in na veselicah. Če se te bo kaj prijelo, v soboto je fešta v Trnovcu, tudi tam se žura do jutra. Pa lep pozdrav.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava