FOTO: Tekmovanje GZ Trebnje

7.6.2011 | 14:00

ekipe PGD Velika Strmica

ekipe PGD Velika Strmica

veterani PGD Mirna 1. mesto

veterani PGD Mirna 1. mesto

V nedeljo popoldan se je na vaškem trgu na Selih pri Šumberku zbrala velika množica gasilk in gasilcev, ki so bili tega dne udeleženci tekmovanja GZ Trebnje. Tekmovanja se je udeležilo 43 ekip iz 23-tih prostovoljnih gasilskih društev.

Za članice in člane je tekmovanje potekalo v obliki avtoreleya z začetkom pri gasilskem domu v Trebnjem, kjer je bila sprejemna komisija in pregled vozila. Nato so pot nadaljevali po gasilski trasi na Vrhtrebnje, kjer je potekala štafeta z ovirami na 400 m, in nato dalje do PGD Vrhe.

V tamkajšnjem gasilskem domu so se ekipe preizkusile v vezanju vozlov, pred novim gasilskim domom v Dobrniču pa na vaji z motorno brizgalno ter pred gasilskim domom v Logu opravili še tekmovalno nalogo razvrščanja.

Tekmovalo je tudi sedem ekip starejših gasilcev. To tekmovanje je potekalo z dvema vajama v PGD Zagorica, nato pa so odšli na zaključni kraj tekmovanja. V PGD Sela pri Šumberku je bila zaključna točka, kjer je bila tudi obračunska komisija, ki je pripravila rezultate za razglasitev na vaškem trgu. Pred razglasitvijo so poleg predsednika in poveljnika zveze organizatorice tekmovanja tekmovalke in tekmovalce pozdravili še tamkajšnja predsednica KS gospa Bogdana Brilj in predsednik GZ Ivančna Gorica, gospod Lojze Ljubič. Iz te zveze so bili prisotni tudi gasilski sodniki, ki so pomagali opravljati sodniško delo domačim sodnikom.

Razglasitev so začeli pri starejših gasilcih. Prva tri mesta s prejemom pokala so osvojile ekipe iz PGD Mirna, Mokronog 1 in Dobrič. Pri članicah kategorije B sta tekmovali le dve ekipi, PGD Štatenberk in Sela pri Šumberku, pri članih kategorije B pa Velika Strmica, Mokronog in Ponikve. V kategoriji članic A je tekmovalo 6 ekip, pokale pa so osvojile gasilke PGD Štatenberk, Dobrnič in Ševnica. V kategoriji članov A je sodelovalo 22 ekip, pokale pa so v društvene vitrine odnesle ekipa iz PGD Štatenberk, Velika Strmica 1 in Ševnica.

Letošnje tekmovanje je bilo hkrati tudi tekmovanje za prehodni pokal GZ Trebnje, ki ga je osvojila ekipa z najvišjim številom točk v kategoriji članov, ekipa PGD Štatenberk. Prve tri ekipe posamezne kategorije bodo lahko 19. junija v Novem mestu nastopile na regijskem tekmovanju.

GZ Trebnje

Galerija

GZTrebnje-001
GZTrebnje-002
GZTrebnje-003
GZTrebnje-004
GZTrebnje-005
GZTrebnje-006
GZTrebnje-007
GZTrebnje-008
GZTrebnje-009
GZTrebnje-010
GZTrebnje-011
GZTrebnje-012
GZTrebnje-013
GZTrebnje-014
GZTrebnje-015
GZTrebnje-016
GZTrebnje-017
GZTrebnje-018
GZTrebnje-019
GZTrebnje-020
GZTrebnje-021
GZTrebnje-022

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

7.6.2011Oceni Andrej 

Po vsej verjetnosti je bilo tekmovanje zanimivo, toda kako so se lahko ekipe uvrstile na regijsko tekmovanje, če pa niso upoštevali navodil GZ Slovenije, ki je izrecno zahtevala da so tekmovanja organizirana po državnem razpisu... Še dobro da ni bilo pritožb!!

7.6.2011Oceni zdravc 

važen da se dober je in pije,pol pa v fehtarijo.Ampak tut tega bo konc

8.6.2011Oceni micka 

še dobr da nekatera društva vadijo po en mesec in da si mogoče na koncu tekmovanja le zaslužijo eno malico in pijačo, vse ostalo pa vsak sam financira.lahko je kritizirat, ko bo pa enkrat zagorelo se bo pa vedno gasilce klicalo.in vaje ki so na tekmovanjih so načini pravilnega gašenja!!!

8.6.2011Oceni Andrej 

joj Micka, bi bilo treba v gasilsko šolo - prva stvar ki ti jo povejo je "Tekmovanja pozabite"...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava