Na otvoritvi sezone zmaga za Pantero I

28.4.2011 | 18:00

Janez Zaletel

Janez Zaletel

Na velikonočni ponedeljek se je v Ljutomeru začela kasaška sezona 2011 in že na prvem merjenju moči so dobre rezultate dosegli člani Konjeniškega kluba Šentjernej, Janez Zaletel, Jože Judež in Marko Gorenc. Še več, Zaletel je s Pantero I domov odnesel tudi zmago!

Na hipodromu v Ljutomeru je bilo šest dirk. V drugi dirki (avtoštart za 3- do 5-letne slovenske kasače z zaslužkom do 1.200 evrov na progi 1600 m) se je pomerilo 11 kasačev, ki smo jih v lanski sezoni že videli na stezi, organizator pa je dal največ možnosti za zmago domači Duffy MS, ki je lani že enkrat slavila. A je bila hitrejša šentjernejska Pantera I iz hleva Antončič! Janez Zaletel iz KK Šentjernej je bil prvi, njegov klubski kolega Jože Judež pa z Vincennes četrti.

V četrti dirki (za 3- do 14-letne slovenske kasače z zaslužkom do 5.000 evrov na progi) sta se nato Zaletel in Can Star uvrstila na 8. mesto, tekmovala sta tudi Pen Star in Marko Gorenc iz KK Šentjernej. Slednji je bil nato v šesti dirki (za 3- do 14-letne kasače, odprta dirka na progi 1600 m) z Angel Sirrius četrti.

V Ljutomeru je nastopil tudi član KK Posavje Krško Uroš Bernardič, a po vidnejših rezultatih ni posegel.

Naslednje kasaško srečanje bo 8. maja v Ljubljani.

M. M.

Galerija

Janez Zaletel pred Antončičevim hlevom (Foto: osebni arhiv)
Na otvoritvi sezone zmaga za Pantero I
Na otvoritvi sezone zmaga za Pantero I

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava