namig za premik

Parada učenja, RIC

22.5.2024 | 09:00

Nastop Folklorne skupine Izvor DPŽ Dolenjske Toplice, stojnice različnih društev in organizacij, ki bodo predstavile svojo dejavnost. 

Dogodek se bo odvijal na terasi RIC-a, Topliška cesta 2, Novo mesto. 

V okviru Parade učenja se bo odvijalo še nekaj dogodkov. Z aromoterapevtko in certificirano zeliščarko se bomo naučili uporabljati zdravilna zelišča in okrepiti svoje telo in duha. Na stojnici bo potekala predstavitev izdelkov iz zdravilnih zelišč s poudarkom na uporabi vrtnice v prehrani in kozmetiki. Za obiskovalce Parade učenja bomo pripravili tudi zeliščno frtaljo z vrtnicami.

Otroci vrtca bodo skupaj z izkušenimi članicami DPŽ Dolenjske Toplice odkrivali različne okuse, se učili osnov kuharskih veščin ter se hkrati zabavali in ustvarjali. Med delavnico bodo imeli priložnost sodelovati pri pripravi preprostih, okusnih jedi, ki bodo spodbujale raznoliko prehrano in razvijale njihov kuharski talent.

Na ribiški delavnici, ki bo potekala na Loki v Novem mestu, bodo mentorji Ribiške družine Novo mesto izvedli predstavitev ribiške družine, reke Krke in različnih vrst ribolova. Vsi udeleženci delavnice bodo imeli možnost, da se tudi sami preizkusijo v ribolovu.

Člani društva Šole zdravja bomo telovadili z otroci iz vrtca Žužemberk na zelenici pri Planet Tušu 22. maja ob 9.30. V primeru dežja bo telovadba v drugi etaži garaže v Planet TUŠ.

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

RIC Novo mesto vas vabi na brezplačne prireditve, ki jih je pripravilo več kot 60 organizacij, društev in posameznikov.

Prireditve bodo potekale od 10. maja do 16. junija 2024 v Novem mestu in okolici.

Oglejte si e-koledar pestrih in zanimivih prireditev.

‹ nazaj